Asociaţia "Copii Pentru Cristos" –

„Pe El Îl propovăduim noi, şi sfătuim pe orice om (copil), şi învăţăm pe orice om (copil) în toată înţelepciunea, ca să înfăţişăm pe orice om (copil) desăvârşit în Hristos Isus.”

» Coloseni 1:28

Istoric // În 1991 viziunea lucrării ,,Copii pentru Cristos” a fost dată unei familii de scoțieni, Harry & Wilma Somerville, și unei românce, Viorica Jorza, atunci când s-au întâlnit în Arad, România, în timpul unei călătorii cu ajutoare umanitare. O legătură spirituală s-a creat între ei și, de aici, a început o lucrare binecuvântată de Dumnezeu mai mult decât ei și-ar fi putut imagina.

Asociația ,,Copii pentru Cristos” s-a înființat în mod oficial în anul 1993 cu sediul în Arad. În 1994 o Asociație de susținere ,,Copii pentru Cristos” a luat ființă în Scoția iar în anul 2000 o a doua asociație a luat ființă în Anglia.

În anul 2003 Copii pentru Cristos și-a început lucrarea în Republica Moldova iar în anul 2009 un grup de susținere s-a înființat în Irlanda de Nord.

Scopul nostru: Pe El Îl propovăduim noi, şi sfătuim pe orice om (copil), şi învăţăm pe orice om (copil) în toată înţelepciunea, ca să înfăţişăm pe orice om (copil), desăvîrşit în Cristos Isus. Coloseni 1:28

Obiectivele principale sunt acelea de a-i evangheliza pe copii și de a-i ajuta să crească în relația lor cu Cristos și de a echipa pe alții să facă acest lucru, prin instruiri regulate și prin crearea de materiale didactice.

Activităţi

Instruiri – învățarea și instruirea constituie o mare parte a lucrării. Pe parcursul anului, în Arad și în împrejurimi, lideri tineri sunt instruiți pentru a duce mesajul Evangheliei la copiii care se întâlnesc săptămânal în case pentru cluburi biblice.  În felul acesta învățătura bibliei este dusă la copii care altfel nu ar avea ocazia de a auzi despre Isus Cristos.

Tabăra Vârfurile – în zona de est a județului Arad s-a construit un centru creștin modern care este folosit pentru organizarea de tabere pentru copii și ca și centru de instruire pentru lucrarea de evanghelizare printre copii. Pe parcursul verii sunt organizate … (citește tot).

Cluburile biblice – sunt întâlniri săptămânale în case pentru o oră. În felul acesta învățătura bibliei este dusă la copii care altfel nu ar avea ocazia de a auzi despre Isus Cristos.

Cluburile de 5 zile – sunt organizate în aer liber, de obicei în Săptămâna Mare, în diferite locații din Arad și din împrejurimi.

Ajutorul umanitar – se concretizează prin haine și alimente pentru cei în nevoi și periodic ajutor financiar pentru studenții creștini care lucrează pe parcursul anului împreună cu asociația.
Două magazine de haine second hand, dar de bună calitate cu prețuri rezonabile, susțin, parțial, lucrarea asociației dar și ajută oamenii în nevoie.

Casa Harry – este o casă de tip rezidential în care, din noiembrie 2014, sunt ocrotiți 8 copii.